RESPONSABLES

Els responsables de la crisi són el món de les finances i la banca internacional, els quals varen utilitzar el capital dels inversors per a especular, posant els diners en operacions de gran risc. En una democràcia ells haurien de ser els que pagaren el desastre econòmic que patim, però això no és així i tot el pes de la crisi l’estem pagant els ciutadans. No n’hi ha dret.

LES MESURES ANTICRISI

Les mesures per tal d’afrontar la crisi, les ha imposades el Partit Popular, el qual ostenta la majoria en el Parlament Europeu i a l’Estat Espanyol les ha aplicades el PSOE del Sr. Zapatero, seguint les instruccions del PP europeu. Per això resulta patètica la comèdia que estan protagonitzant tots dos davant de la ciutadania, enfonsant tota esperança de superació que no siga la proposada per ells.

AL PAÍS VALENCIÀ

El País Valencià és un dels territoris més afectats per la crisi. El PP valencià va apostar en el seu moment per l’especulació territorial i per la construcció com a motor de l’economia en detriment d’altres sectors productius: joguines, ceràmica, moble, tèxtil, calcer, etc. als quals els va permetre deslocalitzar les empreses cap a d’altres països amb economies emergents i mà d’obra barata. El resultat d’aquesta política ens fa pagar les conseqüències de la crisi a un preu superior que a la resta de l’Estat, donat que el sector de la construcció ha estat el més afectat per la crisi i de rebot el mercat immobiliari. El nostre poble és un clar exemple d’açò. Hem duplicat la població en poquíssims anys via especulació immobiliaria, no així el serveis sanitaris, educatius, esportius etc.

CONSEQÜÈNCIES IRREPARABLES

La més vergonyosa de les conseqüències que hem patit els valencians, ha estat l’enfonsament de les dues caixes valencianes més importants: Bancaixa i la CAM. La primera succionada per Caja Madrid i la segona abandonada a la deriva perquè ningú no la vol. Era d’esperar que passés això, ja que el Govern Valencià ha utilitzat les caixes per a invertir en projectes faraònics amb un gran risc de fallida- Terra Mítica, aeroport Castelló- deixant els fons de les caixes amb mínims i si més no, sense capacitat per a operar en un mar de crisi.

CONSEQÜÈNCIES LOCALS

El nostre govern municipal ha seguit al peu de la lletra la política econòmica local que li han dictat des de Madrid: especulació del territori i construcció de grans centres comercials. Dos opcions afectades directament per la crisi que han acabat per crear desocupació i ocupació mínima a preu de saldo. No han sigut capaços d’adoptar cap mesura al respecte.

SOLUCIONS

El BLOC-COMPROMÍS, ha presentant en les Corts diferents solucions, la més significativa de totes va ser la de destinar part dels diners que s’han invertit per a rescatar el món de les finances, reconduint-lo a la compra de vivendes de les famílies que no poden fer front a les hipoteques i deixar el deute que aquestes tenen amb els bancs completament saldat. Una solució que el govern basc del PNB va aplicar en el seu moment amb resultats satisfactoris, per a les famílies i per als bancs, tant el PP com el PSOE s’hi varen oposar.

Molt prompte us farem arribar mes propostes des de el BLOC DE MASSALFASSAR per intentar solucionar al nostre poble aquesta crisi.