Que impedisquen l’emissió d’un mitjà de comunicació sempre és una acció feixista, condemnable i deplorable. Que els responsables de governar, suposadament en favor del poble valencià, siguen els responsables del tancament de les emissions de l’única cadena de televisió que emetia íntegrament en la nostra llengua, és l’acte més coherent que pot cometre algú que vol acabar amb la identitat i la dignitat del poble valencià.

El dijous, 17 de febrer de 2011, els valencians vàrem perdre alguna cosa més que un canal de televisió. I la prova d’això és la forta reacció de la societat valenciana en particular i la catalana en general. Des de Twitter es va fer palesa la indignació que s’estenia a tot arreu del territori. Fins al punt que es va dibuixar un nítid mapa de tot el domini lingüístic amb l’etiqueta #sensesenyal.


Aquesta etiqueta es va convertir ràpidament en Trend Topic a tot l’estat espanyol. Des de llavors les mobilitzacions i concentracions s’han anat convocant a tot arreu del territori i és que la gent ha dit PROU! Fins ací hem arribat. Prou de censura, prou d’atacar la llengua, prou de riure’s de nosaltres a la nostra pròpia casa. Ja n’hi ha prou. La més important és la convocada per a esta vesprada a la Plaça de la Mare de Déu, a la ciutat de València.

No és casualitat que tots els sistemes autocràtics tinguen com a objectiu primordial el control dels mitjans de comunicació. No es casualitat que el PP controle Canal 9 i haja tallat la senyal de TV3. I tot això em fa pensar que el sistema actual de democràcia representativa, no fa més que afavorir la perpetuïtat en el poder dels partits hegemònics, els nacionalistes espanyols (PP i PSOE). Qualsevol altra opció és amagada, silenciada, repudiada, infamada i en ocasions, criminalitzada. Patim des de fa temps una manca de qualitat democràtica. I no ens equivoquem, la democràcia és o no és, no s’hi valen mitges tintes. I al País Valencià no en tenim de democràcia a l’ús.

Via | Calaix de sastre